20 авантуристички активности на извидници

 20 авантуристички активности на извидници

Anthony Thompson

Филозофијата на BSA (Извидници на Америка), како што се гледа во нивното мото, „биди подготвен“, сугерира дека секогаш има авантура зад аголот. Младите извидници ја исполнуваат оваа филозофија со жива имагинација и очекувани срца за таа следна авантура. Како водач или инструктор на извидници, можеби е тешко да се остане во чекор со активностите што обезбедуваат силен развој на извидниците. Значи, еве список од 20 забавни активности за да ја продолжите авантурата за вашите војници.

1. Ранец

Возењето ранец е една популарна извидничка активност која вклучува патување низ дивина или по патека додека ја носите целата основна опрема и залихи во ранец. Извидниците се физички и интелектуално предизвикани во оваа активност бидејќи тие мора да планираат и да се подготват за патувањето, да носат соодветна облека и храна, да преговараат за теренот и да работат како тим за да ги постигнат своите цели.

Дознај повеќе: ScoutSmarts

2. Набљудување на птици

Извидниците ги набљудуваат птиците во нивното природно живеалиште за време на оваа активност на набљудување и идентификација. Ова ги изострува нивните вештини за набљудување и ги учи за однесувањето, живеалиштето и карактеристиките на многу видови птици.

3. Градење тим

Активностите за градење тим може да варираат од физички предизвици, како што се терени со јаже, терени со пречки и игри со војници до церебрални, како што се загатки, лов на богатство и стратешки игри. Како и да еактивноста, извидниците се охрабруваат да работат заедно за да постигнат заедничка цел, да веруваат и да се потпираат еден на друг и да формираат силни врски на пријателство и дружење.

4. Историски реприза

Историската реприза е популарна активност на извидници која вклучува пресоздавање на посебен настан или време од историјата со помош на костими, реквизити и играње улоги. Извидниците можат да учат за историјата и културното наследство преку реконструкции на забавен и интересен начин.

5: Geocaching

Geocaching е пријатна и поучна активност која Може да уживаат извидници од сите возрасти и нивоа на способност. Извидниците користат GPS технологија за да ги лоцираат скриените кешови или контејнери на отворено. Ова им овозможува да ги зајакнат своите вештини за навигација и решавање проблеми и ги поттикнува да обрнат внимание на деталите.

6. Астрономија

Извидниците можат да учествуваат во астрономските активности со присуство на забави со ѕвезди, користење телескопи или двогледи и учење за соѕвездијата и ноќното небо. Оваа активност ги охрабрува извидниците да ги разберат чудата на космосот и неопходноста од истражување на вселената.

7. Рафтинг

Повеќето извидници би ја ценат возбудливата и задоволувачка вежба на рафтинг. Децата можат да учествуваат во рафтинг со учење на основните процедури за веслање и безбедност и да работат како тим за да ги надминат брзаците и другите предизвици. Рафтингот им овозможува на извидниците даподобрување на нивната физичка и ментална сила, комуникација и тимска работа.

8. Качување по карпи

Оваа предизвикувачка и фасцинантна вежба вклучува искачување на природни или произведени карпести формации со помош на специјализирана опрема и опрема. Извидниците можат да ја подобрат својата физичка сила, рамнотежа и способности за решавање проблеми преку качување по карпи. Оваа вежба, исто така, им овозможува на извидниците да се соочат со нивните стравови и да ги победат предизвиците додека ја зголемуваат самодовербата и вербата во себе.

9. Огнена зграда

Извидниците ќе научат како да изградат безбеден и ефикасен камперски оган за готвење, топлина и светлина. Извидниците можат да помогнат во изградбата на пожари со учење за безбедноста од пожар, избирање соодветно дрво и палење и користење на различни алатки за палење, вклучувајќи кибрит, запалки и палење оган.

10. Кампување

Кампувањето е основна активност за извидниците во која децата поминуваат една или повеќе ноќи во природен или надворешен амбиент. Извидниците се ангажираат во искуството на кампување со стекнување на вештини на отворено, како што се поставување шатори, готвење на отворен оган и планинарење или возење ранец. Ова им овозможува да ја подобрат својата независност, соработка и способности за решавање проблеми додека негуваат љубов и ценење за природата и на отворено.

Исто така види: 38 преслатки дрвени играчки за мали деца

11. Врзување јазли

Врзувањето јазли е забавна и практична вежба која вклучува учење да се врзуваат икористете различни јазли за прицврстување на шатор, за врзување на запчаник или за создавање конструкции. Извидниците учат за бројни видови јазли, нивната примена и како правилно да ги врзат и одврзат. Извидниците може да го користат овој проект за да ги усовршат своите фини моторни вештини и способности за решавање проблеми и да развијат добри вештини за соработка.

12. Риболов

Риболовот е популарна и задоволувачка активност каде извидниците фаќаат риби на повеќе начини. Извидниците учат за риболовната опрема, екологијата на рибите и зачувувањето. Оваа активност им овозможува да вежбаат трпение, издржливост и почит кон дивиот свет и животната средина.

13. Услужни активности

Услужните проекти се од суштинско значење за искуството на извидниците бидејќи им овозможуваат на извидниците да им возвратат на нивните заедници додека развиваат лидерски квалитети. Волонтерството во банките за храна, чистењето на парковите и јавните места, организирањето крводарителски акции и изградбата или поправката на објекти за локални групи се сите примери за услужни активности.

14. Лов на чистачи

Ловот на чистачи е забавна и интересна вежба за извидниците што бара од нив да бараат и да соберат листа на предмети или индиции. Извидниците може да користат лов на чистачи за да ги подобрат своите способности за решавање проблеми, критичко размислување и соработка.

15. Игри на отворено

Снимајте знаме, штафетни трки, лов на чистачи, игри со водени балони и други тимови-градежните активности се популарни игри на отворено за извидници. Спортовите на отворено им овозможуваат на извидниците да ја подобрат својата физичка подготвеност, координација и способности за тимска работа.

16. Готвење на отворено

Активностите за готвење на отворено им овозможуваат на извидниците да научат за подготовка и готвење храна во природна или надворешна средина. Готвењето на отворено, исто така, ги поттикнува извидниците да ги развијат своите кулинарски вештини, тимска работа и способности за решавање проблеми.

17. Обука за прва помош

Обуката за прва помош е важна вежба за извидниците бидејќи ги учи како да реагираат на ситуации и да обезбедат основна медицинска нега на отворено. Извидниците можат да учествуваат во обуката за прва помош со учење како да дијагностицираат и лекуваат вообичаени повреди и болести, да прават CPR и да користат средства за прва помош.

18. Пешачење

Извидниците можат да ја истражуваат природата пеш во оваа активност. Тие придонесуваат со избирање соодветни патеки, подготовка на нивната опрема и учење на основните вештини за планинарење, како што се навигација и бонтон на патеки. Пешачењето им овозможува да ја подобрат физичката подготвеност, издржливоста и уживањето во природата.

19. Стрелаштво

Стрелаштвото е возбудлива активност во која извидниците ги учат основните методи на гаѓање, безбедносните стандарди и протоколите на целниот опсег. Оваа практика исто така ги обучува учениците да бидат трпеливи и истрајни и да креираат цели.

20. ДивинаПреживување

Обуката за преживување во дивина е важна активност за извидниците бидејќи ги учи како да се справат со итни случаи. Извидниците учат како да градат засолништа, да палат пожари, да најдат храна и вода и да сигнализираат за помош во обуката. Учесниците се опремени со алатки и знаење за да бидат самодоволни и подготвени за секое сценарио.

Исто така види: 35 Значајни барања за пишување во 6-то одделение

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.