10 Прекрасни пасуси за течно читање од 7-мо одделение

 10 Прекрасни пасуси за течно читање од 7-мо одделение

Anthony Thompson

Според Хасбрук, Ј. & засилувач; Tindal, G. (2017), просечната стапка на флуентност за читање за учениците од 6-8 одделение е приближно 150-204 зборови прочитани правилно во минута до крајот на учебната година. Затоа, ако вашиот ученик од 7-мо одделение не го совладал течното усно читање, мора да му помогнете на тој ученик и да понудите бројни можности за раст во оваа област. Ова може да се заврши со интензивно проучување и вежбање.

Обезбедуваме 10 неверојатни пасуси за флуентност за читање од седмо одделение за да ви помогнеме во овој напор да ја зголемите флуентноста на учениците.

1. Видови на флуентност на ајкули

Овој неверојатен ресурс вклучува 6 активности за читање на нефинитивни пасуси на ниво на седмо одделение. Секој од овие привлечни пасуси опишува различен тип на ајкула - Бик, Бакинг, Чекан, Голема Бела, Леопард или Кит ајкула. Наставниците треба да користат по еден пасус неделно вкупно 6 недели. Овие пасуси се одлични за интервенции за флуентно читање и ќе им помогнат на учениците да ги подобрат своите флуентни вештини и вештини за разбирање.

2. Пасуси за читање со разбирање за средно училиште

Користете го овој прекрасен ресурс кој вклучува пасуси за нивоата на читање од 7-мо и 8-мо одделение за да ги зајакнете вештините на вашите ученици за флуентност за читање, како и нивната самодоверба. Овие активности служат како одлична проценка за да се провери дали учениците го разбираат нивниот материјал за читање. Овие пасуси се исто така корисни заиндивидуална студентска интервенција и се достапни во формат за печатење или виртуелно преку Google Forms.

Исто така види: 26 Разновидни книги одобрени од наставникот за средно училиште

3. Candy Corn Intervention

Прославете го Националниот ден на бонбони пченка на 30 октомври со овој евтин и извонреден пасус за флуентност за читање! Има и 2 страници со прашања за читање со разбирање што го придружуваат овој пасус од бонбони пченка што е напишан на ниво од 7-мо одделение. Користете ја стратегијата за топло, топло и ладно читање со овој пасус. Вашите ученици ќе уживаат во оваа активност за читање со голем интерес и привлечност!

4. Aussie Animals Reading Intervention

Направете го флуентното читање забавно со овој ресурс за животни со австралиска тематика. Додека ја подобруваат нивната флуентност и разбирање, студентите ќе имаат можност да научат и за коалите, кенгурите, ехидните и кокабурасите. Исто така, има прашања за разбирање и активности за продолжување на пишувањето вклучени со секој од пасусите за флуентност на ниво на 7-мо одделение. Спроведете ги овие активности за време на интервенцијата, домашната работа или времето на настава за целото одделение.

5. Пакет за флуентност 6-8 одделение

Користете го овој пакет за флуентност со учениците од 6-8 одделение на кои им е потребна дополнителна интервенција за флуентност. Вклучува четириесет и еден пасус што ќе помогне да се подобри усната флуентност на учениците. Учениците од средно училиште постојано ќе читаат и вежбаат по еден пасус неделно со фокусирање на нивната точност, стапка и брзина на читање.изразување. Овие пасуси се совршени за индивидуална или мала групна интервенција, како и за домашни задачи.

6. Течно читање на проток

Дополнете ја вашата програма за читање со овој неверојатен ресурс. Оваа едукативна алатка е ресурс заснован на истражување што ќе ја подобри флуентноста на вашите ученици за читање, како и ќе го зголеми нивното ниво на самодоверба. Овој ресурс е достапен во печатење или дигитална верзија и вклучува 24 пасуси за читање. Има и аудио датотека за секој од пасусите за читање што моделира флуентност за учениците. Купете го овој достапен ресурс за вашата училница денес. Ќе ви биде мило што го сторивте тоа!

7. Затворете ја практиката за читање и флуентност: FDR & засилувач; Големата депресија

Користете ги овие ресурси за вежбање за флуентност со ученици со нивоа на читање од 4-то до 8-мо одделение. Тие се одличен извор за диференцијација. Двата нефикционални пасуси за Френклин Делано Рузвелт и Големата депресија им даваат на студентите интересни и информативни лекции кои се во корелација со Заедничките основни стандарди. Ако имате ученици кои се борат со течно читање, ова се совршени интервентни пасуси за нив.

8. Дали некогаш сте вежбале флуентност?

Наоѓањето интересни делови за флуентност за учениците од средните училишта често може да биде тешко. Сепак, овие 20 страници на флуентни пасуси кои вклучуваатБројот на зборови е совршен за средношколците. Тие ќе уживаат во овие смешни пасуси кои вклучуваат теми како чепкање носот, веќе џвакана гума за џвакање и ушен восок. Има и место за снимање точност. Средношколците ги сакаат овие!

9. Флуентност на хаштагот

Бидете најкул учител во целото средно училиште кога ќе одберете да ги додадете овие делови во вашата програма за читање! Овој ресурс содржи се што е потребно за да се изгради центар за флуентност во вашата училница. Вклучува 10 пасуси за флуентност за читање, графикони за следење, листови со активности, картички, слајдшоу и сертификати за награди. Вашите ученици од седмо одделение ќе се забавуваат и ќе останат ангажирани бидејќи ќе ја подобрат својата флуентност за читање и целокупното ниво на самодоверба!

10. Учење гласно лекции за островот Treasure

Овие одлични лекции беа создадени од наставник по јазични уметности и специјалист за читање за да им помогнат на своите ученици да течно читаат. Од клучно значење е наставниците да одвојат време за да им помогнат на своите ученици да ја подобрат својата флуентност во читањето со практиката на усно читање. Подобрувањето на флуентноста за читање го подобрува и разбирањето на читањето. Користете ги овие одлични вежби и активности кои практикуваат флуентност и го оценуваат разбирањето во вашите училници денес!

Исто така види: 25 Kahoot идеи и карактеристики што треба да ги користите во вашата училница

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.