22 Прекрасни активности за следење за ученици од основните училишта

 22 Прекрасни активности за следење за ученици од основните училишта

Anthony Thompson

Активностите за следење може да бидат корисни од многу причини. Обидете се со овие активности ако сакате да ги подобрите моторните вештини, да обезбедите утрински работни активности за дополнителна пракса, да обезбедите дополнителна пракса за вештини за пишување почетници или да ги покриете вештините што студентите се борат да ги совладаат. Активностите за следење можат да бидат одличен начин да им се помогне на учениците да напредуваат во сите области на учење. Проверете ги овие 22 активности за следење за некои забавни и корисни идеи! Тие се одлични за вежбање во центарот или дома!

1. Активност за следење Q-Tip

Оваа активност за следење е одлична идеја за центрите кога учениците ги практикуваат своите вештини за пишување писма. Ова е лесна активност каде што учениците можат да трагаат користејќи боја во акварел на Q-врв. Ќе треба да ги напишете буквите за нив пред време. Можете исто така да испробате активност за следење броеви со Q-tip!

2. Месеци од годината

Со цел да ги покриете вештините како месеци од годината или денови во неделата, може да размислите за користење на оваа активност за следење. Ова е исто така добар начин да се воведат соодветни именки и како да се пишува со голема буква на почетната буква од секој збор.

3. Следење на броеви на фарми

Ако покривате единица на фарма, размислете да ја вклучите оваа активност за следење. Овие листови опфаќаат вештини како следење на нумеричките зборови и нивните бројки. Ова е исто така лист што учениците можат да го обојат потоа, така што го обезбедуванешто што треба да го прават самостојно.

4. Следење со тематика на океанот

Одличен начин за вежбање на тие моторни вештини е оваа активност за следење на тема океанот. Одлично е за централно време или како утринска работна активност. Можете да ги копирате и учениците да ги следат или исечат линиите. Можете исто така да ги ламинирате листовите и учениците да ги следат со маркери за суво бришење.

5. Брои и трага

Ова е совршена станица или утринска работна активност! Учениците можат да ги бројат животните и да го следат секој број со прстите пред да користат молив или маркер за суво бришење. Постепено, тие можат сами да почнат да се обидуваат да го напишат бројот. Ова е една од многуте дневни активности кои можат да додадат вредност на времето во центарот на вашите ученици.

6. Назад на училиште може да се следи

Ако на вашите тековни активности за утринска работа назад до училиште треба ажурирање, обидете се со оваа активност за следење! Ова е добра активност што треба да се користи за да се изгради основен речник поврзан со училиштето. Совршено е за да им се покаже на учениците различните видови на училишни прибори што ќе ги користат на училиште и потоа ќе можат да го следат секој предмет.

7. Cursive Tracing

Додадете го ова на вашата листа на дневни активности за вашите понапредни студенти! Можете да ги ламинирате или едноставно да ги испечатите за еднократна употреба. Овој пакет активности е дизајниран да им помогне на учениците да вежбаат индивидуални курзивни букви. Можете исто така да направитеоваа активност од почеток со тоа што самите ќе ги испишете буквите и потоа ќе ги препишете за вашите ученици.

8. Следење со есенска тематика

Совршено за есенско време; овие активности за следење со есенска тематика се одлични пакети за активности кои треба да се користат за време на центрите или утринското работно време. Овие дневни листови со вештини може да се користат за подобрување на фината моторика кај младите. Тие можат прво да ги следат, а потоа да ги обојат.

9. Харолд и пурпурната креда

Поврзете ја оваа многу сакана детска книга со активност за следење и предпишување од предучилишна возраст. Читајте ги Харолд и Виолетова боја на глас пред вашето одделение и потоа дајте им можност самостојно да ги вежбаат листовите за следење и претходно пишување.

10. Следење со пролетна тема

Пролетта е полна со забава со цветни цвеќиња и чврчорење на птици! Овие пакети со активности за предпишување и следење на тема пролет се одлични дневни активности што учениците можат да ги користат за да ги подобрат овие вештини. Активностите за следење мотори како оваа се забавни и може да се ламинираат или да се стават во проѕирни, пластични чаури за повторна употреба со маркери за суво бришење.

11. Листови за следење на празници

Кога дознавате повеќе за празниците, можете лесно да вклучите активности за следење мотори! Едноставно ламинирајте или копирајте ги овие листови и овозможете им на учениците шанса да вежбаат следење на различни типови на обрасци и линии. Овие се одлични како утрински работни активностиили алтернативно може да се користи во центри. Тие, исто така, може да се ламинираат и да се стават на трага од прстен до прст за врзување за брза активност на ревизија.

12. Картички за следење

Картичките за следење на азбуката се одличен начин да се обезбеди дополнителна пракса за учениците кои штотуку почнуваат да учат како да ги формираат буквите од азбуката. Тие може да се ламинираат и да се користат за следење на прстите или со маркер за суво бришење. Тие можат да се користат и како модел за учениците да пишуваат во песок. Ова е добро да се користи во мали групи или за интервенција.

13. Следење зборови на видот

Зборовите со вид се голем дел од градењето вештини за описменување. Овој пакет активности за следење е одличен начин учениците да вежбаат со оваа важна вештина. Учениците можат да го прочитаат зборот, да ги најдат и да ги истакнат околу границата, а потоа да го следат зборот во центарот.

14. Rainbow Tracing

Rainbow Tracing ќе биде омилено за учениците кои уживаат во боите! Можете да изберете трасирање со големи или мали букви за учениците да вежбаат. Охрабрете ги да користат бои на виножито за да ги следат и пишуваат овие букви. Овие активности за следење на моторот се идеални бидејќи ја покажуваат почетната точка и колку потези се потребни за правилно формирање на буквите.

Исто така види: 23 книги за манири и бонтон за деца

15. Споредба на работни листови за следење големини

Лесни за печатење и ламинирање, овие утрински работни активности се совршени за извлекување кога ви требаедноставна активност што учениците можат да ја направат сами. Предметите се прикажани во различни големини, така што додека учениците трагаат, тие исто така можат да ги споредат големините. Студентите ќе почнат да го разбираат концептот на мали, средни и големи.

16. Активност за следење белезници

Дневните листови за вештини како овие се совршени за вежбање со фина моторика. Овој пакет со белезници доаѓа со многу различни опции за печатење и има разновидни линии за избор за независно вежбање. Некои линии се прави, додека други се криви и цик-цак за различни видови на вежбање.

17. Работен лист за следење форми

Практиката за следење форми е одличен дневен лист со вештини што може да го користите со вашите ученици. Зајакнувањето или воведувањето форми на младите ученици со овие листови за следење ќе им помогне да вежбаат правилно формирање. Овие исто така ќе бидат забавни за боја кога ќе заврши трасирањето.

18. Работни листови за следење броеви

Кога ги учите учениците за броевите, ова е одличен извор за користење! Учениците ќе го видат правилното формирање на бројот, ќе добијат можност да го следат, а потоа да го напишат бројот, и ќе имаат можност да го следат и потоа да го напишат бројот на зборот. Конечно, тие можат да го најдат и обојат бројот.

19. Валентин Traceable

Листовите за печатење за Денот на вљубените се забавни утрински работни активности кои треба да се користат во периодот на овој љубовен празник! Печатете и ламинирајте или вметнете во aпластичен ракав за студентите да можат да вежбаат трасирање на форми со овој уред за печатење на тема вљубените. Ова исто така би било одлично за централно време и независно вежбање.

20. Fine Motor Tracing за печатење

Ако вашата тековна активност за независна студентска пракса треба да се ревидира, можеби ќе сакате да ја разгледате оваа. Овие линии се забавни за следење на прстите или следење со маркер или молив.

21. Работен лист за следење букви

Овој јасен ресурс е добар за вежбање на формирање букви. На врвот се прикажани потезите и почетната точка потребни за правилно формирање на буквата. Долниот дел дава можност за учениците да ги вежбаат големите и малите верзии на буквите.

Исто така види: 23 Активности со зелени јајца и шунка за деца од предучилишна возраст

22. Практика за следење на имиња

Овој неверојатен ресурс е идеален за враќање на училиште! Направете ги овие листови за следење што го имаат целото име на ученикот. Тие можат да вежбаат следење на името и презимето во соодветна формација. Тие можат да го прават тоа како утринска работа или како домашна задача на почетокот на годината додека не го совладаат пишувањето на сопственото име.

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.