20 табели со активности за мали деца за да ги одржувате вашите малечки на вистинскиот пат

 20 табели со активности за мали деца за да ги одржувате вашите малечки на вистинскиот пат

Anthony Thompson

Поставувањето табела за задачи или активности за деца не мора да биде тежок процес. Всушност, има многу графикони за печатење кои се бесплатни и лесни за пристап! Или, можете да тргнете по маршрутата „Направете сами“ и да направите потрајна и попрактична табела за вашите деца со користење на канцелариски спојници во домаќинството. Без разлика на кој пат ќе одберете да одите, смислувањето дневен распоред за задолженија има огромни придобивки за вашето дете и целото семејство!

Собравме 20 од топ табелите за активности за мали деца за да ви помогнеме јасно да ги пренесете очекувањата и да направите општи активности и обврски забава за вашите малечки!

1. Табела за секојдневна работа

Ова е совршена табела за задачи за охрабрување на вашите мали деца да ги завршуваат секојдневните активности. Светлите бои и јасните слики му покажуваат на вашето малечко што точно треба да прави, а оваа табела за детски обврски исто така вклучува простор за проверка на секоја активност. Тоа им помага да ги следат нивните очекувања и да го измерат сопствениот напредок.

2. Табела со утрински рутини

Оваа табела за утринска рутина што може да се печати ќе му помогне на вашето дете да се разбуди и да започне на ефективен начин. Табелата за утринска рутина содржи јасни слики кои ќе му помогнат на вашето малечко да го започне денот на вистински начин!

3. Табела со вечерни рутини

За да го искористите најдоброто од тоа драгоцено време пред спиење, не гледајте подалеку од оваа практична табела со рутини пред спиење. Минува низконзистентна рутина пред спиење која се протега низ целиот пат од вечера до спиење. Вечерната рутина вклучува задолженија како што се средување и миење заби пред да одите во кревет.

4. Табела за излегување

Ако визуелниот распоред ве инспирира вас и вашето дете, тогаш оваа листа за проверка ќе донесе јасност и мир на умот кога е време да тргнете со вашето малечко. Има сè што треба да запомните да правите и да понесете кога ќе излезете од дома на излет.

5. Табела за рутина за време на оброк

Оваа рутинска табела се фокусира на времето на оброци. Ги поминува потребните чекори што треба да ги преземе малото дете за да се подготви, да ужива и да се среди по оброкот. Можете да ја користите оваа рутинска табела за деца за да го направите појадокот, ручекот и вечерата полесни и попријатни за целото семејство.

6. Рутински картички за печатење

Рутинските картички се тактилен начин за малите деца да комуницираат со нивните задолженија и активности во текот на денот. Овие рутински картички може да се менуваат за да одговараат на распоредот и очекувањата на вашиот дом и семејство.

7. Табела со активности за суво бришење

Ова е рутинска табела со голема мерка која може да се модифицира која ви овозможува да додадете неколку одговорности на списокот на вашето дете. Можете исто така да го користите како табела за однесување за да го следите нивниот напредок во текот на денот додека ги завршуваат своите активности. Потоа, само избришете сè и започнете свежо следниот ден!

8.Список со задачи за мали деца

Овој список со задачи што може да се печати е малку поинаков од табелата бидејќи форматот е поедноставен. Ова е одлично место за почеток пред да направите графикон за вашето дете. Овој ресурс е одличен за родителите бидејќи можат да се погрижат сите релевантни активности да се организираат на рутинската табела.

9. Визуелен распоред за говорна терапија

Овој визуелен распоред е одлична алатка за подучување и дупчење на основниот речник за домаќинството, особено кога вашето дете учи да зборува. Исто така, промовира поминување време еден на еден со вашето дете додека го вклучувате во различни активности.

10. Табела со одговорности

Оваа табела за одговорност содржи неколку задачи соодветни на возраста за вашето дете. Можете исто така да го вклучите во неделна табела за напредок што ќе покаже како вашето дете расте и го развива своето чувство за одговорност со текот на времето.

11. Висококвалитетни рутински графикони со магнети

Оваа магнетна табла со дневен распоред лесно се преклопува и виси на ѕид каде што може да ја видат сите во семејството. Служи и како табела за задачи и табела за однесување бидејќи децата можат да користат магнети за да го следат нивниот напредок во текот на денот и неделата.

Исто така види: 20 Ангажирани идеи за утринска работа од прво одделение

12. Табела за рутински вежби и спортови

Со овој ресурс, малите деца можат да ги практикуваат своите вештини за вежбање и спорт бидејќи се придржуваат до одреденорутина. Ова им овозможува да изградат здрави навики и добри организациски вештини уште од рана возраст.

13. Табела со забавни активности пред спиење

Оваа табела може да им помогне на родителите да ги постават очекувањата околу времето за спиење, што може да помогне да се намалат оние чести битки пред спиење со кои родителите се соочуваат премногу често. Дозволете им на вашите мали деца да преземат одговорност за нивната рутина пред спиење, така што целото семејство може да ужива во помирни вечери.

Исто така види: 25 идеи за креативни дневници за читање за деца

14. Активност и рутинска кула за учење

Оваа кула за учење е одлична за мали деца кои учат да помагаат во активностите низ куќата, особено во кујната. Тоа му овозможува на вашето малечко да се вклучи во секојдневните задолженија.

15. Задолженија и одговорности по ниво на активност

Оваа листа е одличен извор за родителите кои сакаат да постават ефективна табела за домашните обврски за нивните деца. Дава многу примери за задолженија и одговорности што се соодветни на возраста и нивото за мали деца и постари деца.

16. Грижа за домашни миленици со табела за активности

Милениците се голема одговорност, а оваа табела може да му помогне на вашето дете да се грижи за крзнените членови на семејството. Тоа е одличен начин да ги научите да бидат љубезни, грижливи и одговорни!

17. Како да поставите задачи соодветни на возраста за мали деца

Овој водич ги води родителите низ процесот на избор и доделување задолженија за мали деца и мали деца.Тој е опширно истражуван и тестиран од неколку семејства, па затоа е сигурен ресурс за родителство кој се фокусира и на малото дете и на семејството како целина.

18. Рутинска табла за мали деца „направи сами“

Ова видео ви покажува како да направите рутинска табла за мали деца со работи што ги имате низ куќата, плус практичен шаблон за печатење. Видеото исто така објаснува како да го искористите максимумот од рутинската табла и како да додадете дополнителни функции или да ги искористите постоечките функции за максимални резултати со вашето дете.

19. Табела за рутина за мали деца со велкро

Овој ресурс прикажува чекор-по-чекор процес за тоа како да се направи рутинска табла со карактеристики. Со велкрото, секогаш можете да ги залепите вистинските задолженија и активности на вистинското место и можете да бидете флексибилни со распоредот и задачите; менувајќи ги наоколу брзо и лесно.

20. Како ефективно да ги користите табелите за награди

Ова видео ги објаснува сите карактеристики на користење на табелата за награди со вашето дете. Тоа оди во придобивките од графиконите за награди, како и во вообичаените стапици со кои се соочуваат семејствата кога првпат го имплементираат системот. Искористете го максимумот од сите ваши графикони со активности со овие совети и трикови!

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.