20 информативни активности засновани на американската револуција

 20 информативни активности засновани на американската револуција

Anthony Thompson

Американската револуција е интересен и комплициран дел од американската историја. Наставниците можат да ја направат оваа тема достапна за учениците преку развивање на ангажирани активности кои оживуваат важни настани и историски личности! Децата можат да ги истражуваат животните искуства на колонистите преку уметноста или да користат примарни изворни документи за да научат важни факти за настани како Бостонската чајна забава или возењето на Пол Ревер. Изберете неколку од активностите од оваа листа за да го направите вашиот час по општествени науки навистина револуционерен!

1. Пребарување зборови

Ова едноставно пребарување на зборови е одлична опција за ниска подготовка за активност во центарот! Учениците ќе го разгледаат актуелниот вокабулар и ќе идентификуваат важни личности од Револуционерната војна додека ги бараат во сложувалката. Учениците нека се тркаат и за пријателски натпревар!

2. Гласање на час

Научете ги учениците да го искористат своето право на глас, да споделуваат мислења и да имаат пријателски дебати со оваа интерактивна активност каде што тие мора да изберат страна! Студентите треба да бидат подготвени да ја оправдаат својата поддршка на патриотите или лојалистите со неколку факти или бројки од времето на Американската револуција.

3. Соба за бегство

Донесете ја мистеријата и соработката на соба за бегство на вашиот час по општествени студии со оваа активност за печатење. Учениците ќе решаваат индиции и шифри кои се однесуваат на причините за војната. Како што тиеиграат, тие ќе учат за настани како масакрот во Бостон, Законот за поштенски марки итн.

4. The Spies’ Clothesline

Овој неверојатен STEM предизвик ги интегрира пишувањето, решавањето проблеми и социјалните студии додека студентите развиваат тајни алишта за споделување пораки како оние што ги користеле шпионите за време на Револуцијата. Децата ќе се стават во кожата на колонистите додека користат обиди и грешки за да ги создадат овие функционални модели!

5. Ducksters Research

Ducksters се ризница на информации за студентите кога истражуваат важни историски настани. Опфаќа сè, од главните настани пред војната, до клучните битки, до конкретни информации за тоа каков бил животот во тоа време. Учениците дури можат да го тестираат своето знаење со квиз откако ќе прочитаат!

6. Колумнисти на вести

Инспирирајте ги новите новинари меѓу вас така што студентите ќе ги напишат „вестите на насловната страница“ од перспектива на оние што живеат за време на Револуционерната војна. Можните теми вклучуваат „интервјуа“ со клучни личности, извештаи за жртви, прикази од уметници од периодот или какви било концепти што го прикажуваат американскиот живот во оваа ера.

7. Цитати за шпиони

Оваа активност бара мало купување, но вреди да се внесе малку забава поврзана со шпионот на часовите по историја! Наместо типичен квиз, учениците нека снимат кој според нив кажал познати цитати со невидливо мастило(Можете да користите бришечки хајлајтери или да ги купите овие пенкала на Амазон!).

8. Интерактивна преклопна тетратка

Клучна тема што треба да се покрие за време на секое проучување на Американската револуција е зошто токму тоа се случи. Во овој преклопен, студентите ќе го запишат она што го знаат за четирите главни настани, вклучувајќи ги Француската и индиската војна, оданочувањето, масакрот во Бостон и неподносливите дела во оваа интерактивна тетратка Freebie!

9. Џорџ против Џорџ

Учениците ќе научат да ги земаат предвид туѓите гледишта додека ја завршуваат оваа активност во училницата. Откако ја прочитав книгата Џорџ против. Џорџ: Американската револуција како што се гледа од двете страни, студентите можат да го користат овој бесплатен за да ги споредат и да ги спротивстават двајцата лидери и кои биле нивните мотиви за Американската револуција!

Исто така види: 30 летни уметнички активности што ќе ги сака вашиот основец

10. PBS Liberty

Серијата Liberty од PBS го детализира текот на американската револуција за гледачите преку драматични реприза. PBS има цела страница за наставници посветена на користење на целата серија во училницата, со планови за часови, квизови и проширувања за интеграција на уметноста каде децата можат да учат за музиката од Револуционерната војна!

11. Данокот на бонбони

Оваа активност за играње улоги ќе им помогне на вашите ученици да ја оживеат историјата. За да се истражи концептот на оданочување без застапеност, „кралот“ и „даночниците“ ќе бараат од „колонистите“ да се откажат одбонбони според неподносливите нови даночни закони. Тоа е совршен начин да се генерира перспектива за историските настани!

12. Исечете и залепете временска линија

Да ги поставите децата да состават временска рамка на настани ќе им помогне подобро да ги разберат врските помеѓу клучните појави и да имаат подлабоко разбирање за тоа како би можеле да се чувствуваат оние што ги доживуваат! Нека го завршат ова како самостојна активност или додаваат нови парчиња додека покривате повеќе!

13. Усвои лик

Помогнете им на учениците да го разберат искуството од Револуционерната војна преку оваа активност за играње улоги. Доделете му на секој студент идентитет како патриот, лојалист или неутралист и дозволете му да ја задржи улогата додека споделувате мислења, одржувате дебати и доживувате работи како „оданочување“.

14. Жените на револуцијата

Од графички романи до биографии, постојат некои неверојатни ресурси кои ќе им помогнат на студентите да научат за неверојатните жени кои придонеле за американската револуција. Студентите можат да читаат за важни личности како првата дама Марта Вашингтон, храбрата шпионка Фиби Френсис и кандидатката на Пол Ревер за ширење вести Сибил Ладингтон.

15. Flipbook на Американската револуција

Овие претходно направени флипбукчиња се одличен извор за учење за важноста на шесте главни елементи на Американската револуција. Доделете една тема дневно за читање, и да иматедецата одговараат во книгата со факти, впечатоци и скици за она што го научиле.

Исто така види: 25 Подготвени за активности на црвениот занает!

16. Политички карикатури

Цртањето политички карикатури е одличен начин за интегрирање на уметноста во општествените студии наместо традиционалните активности за пишување. Можете да им доделите на децата одреден печат за да дудлуваат, фигура за која ќе споделат мислење или да им дадете одврзани раце!

17. Мини книги

Подготвените мини-книги за печатење се одличен ресурс за да им помогнете на учениците да развијат речник на тема, да научат за важни луѓе од тоа време и да го прегледаат она што го научиле! Учениците можат да ги следат насловите на секоја страница и да ги обојат илустрациите додека учат важни факти за Револуционерната војна.

18. Силуети

За да ангажирате студенти по уметност, научете ги како да прават силуети на важни личности како Џорџ и Марта Вашингтон, Александар Хамилтон итн. Користете ги овие за да ги придружувате вашите биографски дела или како дел од презентација!

19. Револуционерни артефакти

Покренете љубопитност за оваа ера со овој забавен комплет за сликање чајник. Децата ќе можат да научат за процесите на рачно изработка на вистински историски артефакти од Американската револуција. Оваа уникатна активност ќе ги научи учениците за популарните уметнички форми и деталите што се вклучени во секое парче!

20. 13 колонииГеографија

На децата им треба соодветно знаење за тоа како точно изгледала нашата земја во овој временски период пред работите како битки и важни настани да добијат смисла! За да го направите ова, можете да ги натерате вашите ученици да направат загатки за да ја вежбаат географијата на оригиналните американски колонии! Едноставно испечатете две копии од мапата, а потоа исечете една за да ги направите парчињата!

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.