20 имагинативни игри со пантомима за деца

 20 имагинативни игри со пантомима за деца

Anthony Thompson

Пантомимата е посебен историски дел од театарската заедница. Од витално значење е младинските пантомимски активности да живеат! Нема сомнение дека сите сакаат добар скит за мимика. Вашите деца ќе сакаат да учат како да глумат реалистична пантомима, речиси исто толку колку што ќе ја сакаат играта што им помогнала да стигнат таму!

Наоѓање игри што можат да им помогнат на вашите деца да научат кога да бидат тивки и што телесните движења за извршување може да биде доста задача. Барате од децата да бидат тивки и ангажирани?? Тоа е речиси нечуено. Но, повторно, за среќа, експертите се забавуваат со целосна сила со оваа листа.

Еве листа од 20 забавни идеи за Patnmime кои сигурно ќе го задржат секој час по драма ангажиран и учат, а истовремено обезбедуваат простор за разбирање подобро разбирање на историјата и убавината на пантомимата низ годините.

1. Breaking the Barricade

Погледнете ја оваа објава на Instagram

Објава споделена од Albert H. Hill Theatre Dept. (@alberthilltheatre)

Ако се знае една работа за пантомина, тоа е таа тишина е критичен аспект. Кршењето на барикадата е совршен начин да им се даде на децата подови да го вежбаат токму тоа. . . тишина. Едноставните активности како оваа се причината поради која вашите деца ќе се заљубат во драмскиот клуб.

Исто така види: Список за набавки за предучилишна возраст: 25 предмети што мора да ги имате

2. Креативни сцени

Ако веќе не сте ја додале оваа игра во вашите активности за пантомима, вие и вашите ученици пропуштате! Креативенсцените се состојат од случајни сцени кои учениците можат да ги формираат од различни движења на телото.

3. Guess the Mime

Погледнете ја оваа објава на Instagram

Објава споделена од Кристина Линдзи (@christiejoylindsay)

Ова се смета за прилично класична игра со пантомима, но секогаш варира со различни возрасти. Ова може да се игра со партнери или тимови. Еден ученик глуми нешто, а другиот треба да погоди што имитира.

4. Зошто касниш?

Погледнете ја оваа објава на Инстаграм

Објава споделена од American Eagle Productions (@americaneagleshows)

Да се ​​дојде до пантомима не е секогаш лесно преку зборови. НО преку движењата на телото? Сосема е едноставно! Нека „шефот“ погоди зошто работникот доцнел едноставно затоа што паднал и го погодил целото движење.

Дознајте повеќе Американски Орли шоуа

5. The Ogre is Coming

Погледнете ја оваа објава на Instagram

Објава споделена од James McLaughlin-McDermott (@mcllamadramateacher)

The Ogre is Coming е одлична игра за вежбање работа со сонувач изразување. Ogre нема да му пречи на студентот чие тивко, заспано, а уште подобро, сонува. Дали вашите ученици можат да останат тивки и да го избегнуваат Огр?

6. Што има на ТВ?

Погледнете ја оваа објава на Instagram

Објава споделена од Taughtin in the Act (@taughtintheact)

Оваа вежба за градење тим е совршена за искусни играчи и неискусни играчи. Вашиотна студентите ќе им се допадне и да погодуваат што има на ТВ и да БИДАТ на ТВ. Еден ученик ќе глуми нешто на телевизорот додека другиот треба да погоди. Пресврт може да биде тоа што учениците треба да се смеат и да се однесуваат како да гледаат нешто забавно.

7. Ninja

Погледнете ја оваа објава на Instagram

Објава споделена од Mount Union Players (@mountplayers)

Нинџа без сомнение е класична игра исполнета со телесни движења. Оваа игра ќе им помогне на учениците да стекнат побрзи рефлекси, а исто така ќе користи изрази на лицето за да ги измами учениците да мислат дека доаѓаат по нив!

8. Детектив

Погледнете ја оваа објава на Инстаграм

Објава споделена од IES Theatre (@iestheatre)

Може ли детективот (ученик во средината) да го најде водачот на бандата? Водачот мора да ги промени танцовите потези и членовите на бандата мора да ги следат! Детективот добива 3 нагаѓања за да го погоди лидерот!

9. Статуи

Погледнете ја оваа објава на Инстаграм

Објава споделена од Baby Mama Drama (@babymamadramaplaytimefun)

Статуите се одлични за игри во попладневните часови со кружна пантомима. Ако се борите да смислите идеи, пробајте статуи! Оваа игра е одлична затоа што може да се прилагоди на студентите да вежбаат движења на лицето на познати личности од минатото, па дури и да им даде подобро разбирање на дефиницијата за пантомима.

10. Драмски речник

Погледнете ја оваа објава на Инстаграм

Објава споделена од ЏефФеслер (@2seetheplanet)

Ако имате училиште кое очекува од вас да можете да споите различни наставни програми, тогаш веројатно постојано барате различни идеи. Ова е одличен начин учениците да ги научат и разберат зборовите од вокабуларот преку реални движења или луди движења.

11. Игри со глумење

Ова видео ќе им помогне на учениците да можат да ги опишат игрите преку различни видови на движење! Давајќи им севкупна идеја на учениците за тоа како да се однесуваат со имагинарен предмет ќе им помогне да развијат свои забавни идеи за пантомима.

12. Акциони имиња

Кружните игри со пантомима може да биде тешко да се смисли, имајќи предвид дека Mimes всушност не вклучува разговор. Затоа, да се направи нивно ангажирање може да биде малку поголем предизвик. Но, нешто едноставно како ова е одличен избор за вежбање на движење.

13. Mime Walk

Помогнете им на вашите деца да научат како да одат како мимика и потоа да играат игра користејќи го вистинското движење! Давањето простор за учење на учениците ќе им помогне да го оживеат брзото движење. Секогаш правете ги часовите забавни со инкорпорирање на возбудлива игра која го користи новото на ученикот и го подобрува знаењето за мимика.

14. Жаба во езерцето

Работете со вашите ученици за да создадете намерно движење на телото што ја шири енергијата низ кругот. Ова им помага на сите ученици да работат со предмети од преправање, а истовремено да работат и со течностдвижења.

15. Phone Charades

Сврт на класичната телефонска игра, оваа игра користи картички за движење за да шири една работа низ низа луѓе. Со покажување картичка на еден ученик, дозволете му на тој ученик да ја одглуми и да ја рашири низ линијата.

16. Копирај ме

Ова е прилично класична вежба за пантомима за која учениците секогаш ќе бидат возбудени! Дефинитивно треба да се додаде во вашата колекција на игри со пантомима. Едноставно нека учениците се огледаат на постапките на едни со други. Зачинете го со тоа што ќе ги отсликаат вашите постапки и тие се надвор ако не можат да продолжат.

Исто така види: 20 Забавни советодавни активности за средно училиште

17. Splat

Игрите со кружна пантомима како Splat се клучни за да ги имате во вашата мала кошница со идеи. Оваа игра може брзо да се научи и учениците ќе сакаат да работат едни од други. Научете ги вашите деца на оваа игра на почетокот на годината и користете ја за време на слободно време или транзиции.

18. Tableaux

Tableaux е супер забавно и возбудливо! Студентите ќе сакаат да глумат различни статуи и ликови! Можете дури и да ги натерате вашите деца да се фотографираат и да одлучат кој има најдобри изрази и да разговараат за тоа.

19. Ова не е...

Користејќи различни предмети во училницата, учениците ќе почнат да работат со различни вештини. Постапувајќи со нивните реални вештини за пантомима и нивните вештини за поим за контекст, вашите деца брзо ќе дојдат до различни идеи идвижења за секој предмет!

20. Pass the Noise

Помогнете им на вашите ученици да ја научат уметноста на изразување со ономатопеја! Оваа игра ќе им помогне на учениците да научат ономатопеја и да вклучат различни движења и изрази за намерно да го прикажат шоуто. Поминете ја вревата околу кругот и дајте им шанса на сите ваши деца да се изразат.

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.