100 видливи зборови за течни читатели од трето одделение

 100 видливи зборови за течни читатели од трето одделение

Anthony Thompson

Увежбувањето на зборовите за вид е важно во основните одделенија. Следниве списоци со зборови за вид може да се користат за вашите ученици од трето одделение. Учењето да ги препознаваат овие зборови ќе им помогне на децата да ги подобрат своите вештини за читање. Зборовите за вид исто така помагаат да се подобрат јазичните вештини. Постојат различни начини да им помогнете на децата да ги научат зборовите за вид. Вежбајте ги зборовите за вид денес со овие корисни табели.

3-то одделение Dolch Sight Words

Следната листа на зборови за вид се нарекува Dolch sight words. Ова се вообичаени зборови за видот за трето одделение. Тие беа основани од Едвард Вилијам Долч. За да ги вежбате овие зборови за вид, можете да правите различни игри со зборови, картички и активности за читање зборови. Има многу лекции за видливи зборови на интернет.

3-то одделение Fry Sight Words

Следната листа на зборови за вид се нарекува Fry sight words. Како и горенаведените зборови на Долч, тие најдобро се учат со пракса. Има многу списоци со правопис од трето одделение достапни на интернет за да ви помогнат да вежбате со децата. Можете исто така да направите флеш-картички со зборови со видливи зборови, лов на чистачи на зборови и работни листови со зборови за вид. Бидејќи некои од овие зборови се подолги, забавните игри за вежбање правопис и активностите за правопис во трето одделение ќе бидат корисни.

Примери реченици со користење на зборови од трето одделение

Следното 10 реченици подолу се примери на зборови за вид. Можете да ги користите табелите погоре или да упатувате другиСписоци со зборови за видување во трето одделение.

1. Ели треба да ја исчисти својата спална соба.

Исто така види: 20 Креативни активности за божиќна училишна библиотека

2. Имам сини очи .

3. Книгите се под столот.

4. Ве молиме оставете ја вратата отворена .

5. Топката се заглави во дрвото .

6. Исклучете го светлото пред спиење.

7. Можеме да одиме во кино заедно .

Исто така види: 20 Извонредни активности со префикс и суфикс

8. Дали вие самите ја нацртавте таа слика?

9. Не паѓајте и не се сопнувајте преку таа карпа.

10. Ќе ја пресечам хартијата на пет парчиња.

Ресурси на Sight Word:

Подолу се дадени неколку ресурси кои ќе помогнат да се практикуваат зборовите за вид и подобрете ги вештините за разбирање за трето одделение.

Bank of Sight Words - This Reading Mama

Работни листови со зборови - забавно учење за деца

Флеш картички со Sight Word - Идеи за учење за родители

Игри со зборови со вид - што научив предавајќи

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.