45 забавни и едноставни игри во теретана за деца

 45 забавни и едноставни игри во теретана за деца

Anthony Thompson

Содржина

Игри во теретана за предучилишна возраст

1. Балансирање на вреќи со грав

Играта за рамнотежа е важна за финиот моторен развој на вашето дете од предучилишна возраст. Учениците нека ги користат нивните вреќи со грав на различни начини практикувајќи ги своите вештини за балансирање.

2. Bean Bag Hula Hoops

Ова е супер лесна активност што може да се постави речиси секаде. Спуштете хулахоп во зависност од бројот на деца што играат, додадете повеќе каде што е потребно.

3. Четири бои Четири агли

Четири бои Четири агли е едноставна игра и не се само одлични моторни активности, туку и ќе им помогнат на учениците да работат со нивното разбирање и разбирање на боите.

<>

4. Скок по патека на животни

Броењето траги од животни ќе биде многу привлечно за вашите деца. Ова е одлична PE игра која ќе помогне да се поттикне препознавање и развој на броеви. Нацртајте траги од животни со креда и цртајте броеви внатре.

5. Животинска јога

Направете ваши картички или испечатете некои! Животинската јога е одлична за централен круг, часови по ПЕ или само пауза за цел час. Повлечете физичка картичка или организирајте презентација за учениците и оставете ги едноставно да ги копираат позите на животните.

6. Hopscotch

Hopscotch е одличен за млади ученици! Вежбајте ги вештините за груба моторика и броење со забавни игри на игралиште како оваа.

7. Движечки коцки

Движечките коцки се одлични за помладите одделенија бидејќи тиеобезбеди асоцијација со слика-збор, заедно со физичка активност!

8. Преместете го или изгубете го

Овие стапчиња за лепчиња може да се користат дома или во училницата за ПИ!

9. Прескокната жаба - Сплит

Во положбата на крауч, учениците се движат низ гимназијата без да бидат означени.

Игри во теретана за долно основно

10. Elf Express

Elf Express се смета за игра со празнична тематика, но навистина може да се игра во секое време од годината. Оваа игра Hula Hoop PE покажува различни важни елементарни вештини.

11. Yoga Freeze Dance

Кој не сака танцова забава? Дали некогаш сте останале со дополнително време на крајот од часот по физичко образование? Дали вашите деца едноставно не се доволно фокусирани да играат игри денес? Па, сега е време да станат нивниот омилен учител по танц!

12. Видете дали можете ...

Поучувањето на составот на телото може да биде малку тешко со помалите деца. Картичките за активности се одличен начин да ги подигнете децата и да се движат самостојно за време на часовите по ПИ.

13. Глупави банани

Глупавите банани се една од оние едноставни активности за децата што тие ќе се молат да ја играат! Ова спаѓа во категоријата игри без опрема и навистина е вртење на ознаката.

14. Ознака за рок, хартија, ножици

Модерно и старошколски омилени раце се карпите, хартијата, ножиците. Повеќето студенти сигурно ќезнаеш како да ја играш оваа игра и ако не, супер е лесно да ги научиш дури и најмладите ученици!

Исто така види: 20 Kiddie игри со базен сигурно ќе ви донесат малку забава

15. Вежба со монети

Оваа едноставна физичка игра може да биде забавен предизвик за учениците. Со поставување на временски ограничувања, наставникот по физичко образование може да им помогне на учениците да ги совладаат физичките вештини и да ги зајакнат нивните тела.

16. Градинарска јога

Понекогаш возбудените ученици да се одморат и да уживаат во природата може да биде застрашувачка задача. Со студенти-партнери на Garden Yoga и оставете ги да изберат место надвор и малку да уживаат во смиреноста!

17. Spot On

Spot on е одлична PE игра која ќе ги предизвика учениците со нивното фрлање преку рака. Ќе ви требаат еден куп хулахоп за активности во затворен простор како оваа.

18. Spider Ball

Ова е дефинитивно во мојата капа на омилените игри. Ова е затајување со пресврт. Играта се игра како типична затајување топка (користете меки топки). ОСВЕН учениците никогаш не излегуваат целосно од играта!

19. Cornhole Cardio

Cornhole Cardio е една од најатрактивните игри за деца! Оваа игра бара неколку материјали повеќе отколку што има стандардна училница за ЈП, но ако ги имате материјалите, КОРИСТЕТЕ ГИ.

20. Блог ознака - двајца играчи

Ознака на блог - двајца играчи може да се играат во групи, двајца играчи или како активност на целата класа. Студентите можеби веќе знаат што е ознака blob, треба aедноставно освежување или мал вовед во игра!

Исто така види: 19 Активности за граѓанска војна за едукација на средношколци

21. Островот на учителот - студенти; Фати ги конусите

Ова е одлична цела тимска активност, вклучително и тебе, наставникот! Наставникот ќе застане на островот во средината, додека учениците ќе стојат наоколу и ќе ги фатат конусите. Возбудените ученици ќе ја сакаат оваа игра со ЈП.

22. Dog Catcher

Учениците нека постојано ги менуваат аглите. Ова е одлична игра бидејќи е можно да се игра без никаква опрема!

Игри во теретана за горно основно

23. Стрелаштво со фрлање

Стрелаштвото со фрлање ќе помогне во градењето на моторичките вештини кај учениците од повисоките основни училишта. Користејќи јажиња за скокање, поставете пет целни области. Учениците ќе фрлаат материјал по свој избор за да се обидат да добијат поени!

24. Space Invaders

Ова е една од омилените игри со топка на моите студенти. Оваа игра го поттикнува разбирањето и мускулната меморија на учениците за подрачното фрлање. Дозволете им да вежбаат помеки и посилни фрлања.

25. Witches Candy

Дефинитивно има неколку различни верзии на оваа забавна игра за бркање. Во оваа верзија, вештерките ги украдоа бонбоните на децата и децата мора да работат заедно за да ги вратат!

26. Chutes and Ladders

Оваа игра Chutes and Ladders во природна големина е направена со обоени хула-обрачи и други материјали што ќе ги имате наоколу! Децата од основно училиште апсолутно ќе сакаатоваа игра.

27. Поврзи четири

Оваа партнерска тимска игра искрено може да се научи на учениците од погорните или долните основни основни училишта. Повеќето основни деца играле поврзување четири претходно. Донесете им малку пријателска конкуренција со оваа игра со четири поврзувања од реалниот живот! Користете маркери за место или хулахоп - хула!

28. Фаќање

Картичките за активности се секогаш забавни и едноставни за наставниците по физичко образование. За употреба во центри за ЈП или активности на цело одделение. Оваа игра со направете теретана да лета и учениците ќе бидат ангажирани цело време.

29. Едноставна танцова рутина - тапани

Понекогаш моите студенти сакаат центри „направи го своето“. Имам различни опции да прават и тие избираат што сакаат.

30. Четири квадратни Hula Hoop

Користејќи еден куп хула-обрачи, вклучете ги вашите ученици со оваа лесна игра за поставување, часови по теретана. Во позиција на склекови, учениците континуирано ќе фрлаат вреќи со грав во различните хулахоп.

31. Rob the Nest

Омиленик во кошарката! Вие и вашите ученици ќе ја сакате пријателската конкуренција што ќе ја поттикне оваа игра. Учениците ќе бидат активни во текот на целата игра. Тоа е совршена игра за возбудлив час по теретана во основно училиште.

32. Tic - Tac - Throw

Tic - Tac - Throw е совршен за мали групи, центри или само мали класи. Поттикнувајќи здрава конкуренција, студентите ќе бараат да ја играат оваа игра одново инад.

33. Отскокнување на кофата

Одлично за центри или мали групи, ќе ви треба само топка и кофа за оваа активност. Колку е поголема топката, толку поголема кофа ќе биде потребна. Нашиот клас открива дека кошарките најдобро отскокнуваат, но бараат малку поголема корпа.

34. Назад фудбал

Една од моите апсолутни омилени игри со топка е фудбалот наназад! Објаснете им на учениците дека правилата на оваа игра во основа се апсолутно спротивно од обичниот фудбал!

35. Keepers of the Castle

Поставувањето обоени Hula Hoops во четири агли и еден во средината е единственото поставување што е потребно за оваа игра во теретана.

36 . Icebergs

Icebergs е забавна игра за загревање. Во спин-оф на музички столчиња, учениците мора да седнат на ледениот брег (мат) на бројот што го повикуваат наставниците.

Игри во теретана за средно училиште

37. Speed ​​Ball

Ова е мешавина помеѓу фудбал и кошарка (без отскокнување додавање). Топката започнува во воздух и штом ќе удри во земјата, учениците се префрлаат на фудбал.

38. Создадете свој!

Предизвикувајте ги учениците да создадат сопствена активност за ПЕ. Ова е совршено за средношколци.

39. Движење Бинго

Одлично за краток временски период само за да ги поттикнете вашите ученици да се движат!

40. Картички за јога

Вашите средношколци ќе сакаат малку јога. Иако некои би можеледа биде над тоа, тие ќе ценат колку опуштено се чувствуваат по малку медитација!

41. Тимска меморија

Пресврт на класичната игра на табла за меморија, играње со предмети од различни бои, фризби и тестирање на сеќавањата на вашиот ученик!

42. Zone Kickball

Одржете ги вашите деца безбедно да се дистанцира оваа година со овој кикбол пресврт!

43. Стрелаштво со тестенини

Класичната игра на стрелаштво со социјално дистанцирање што вашите ученици апсолутно ќе го сакаат.

44. Картички за вежбање

Картичките за вежбање се одлични за научно-училишните картички за социјално растојание и учење на далечина. Испечатете ги или користете ги на PowerPoint!

45. Подморница ознака

Оваа игра ќе биде привлечна за средношколците и учениците од повисоките основни училишта.

Anthony Thompson

Ентони Томпсон е искусен образовен консултант со над 15 години искуство во областа на наставата и учењето. Тој е специјализиран за создавање динамични и иновативни средини за учење кои поддржуваат диференцирана настава и ги ангажираат учениците на значајни начини. Ентони има работено со различен опсег на ученици, од основци до возрасни ученици, и е страстен за еднаквост и вклучување во образованието. Тој има магистерска диплома по образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли, и е сертифициран учител и тренер за настава. Покрај неговата работа како консултант, Ентони е страствен блогер и ги споделува своите сознанија на блогот Teaching Expertise, каде што дискутира за широк спектар на теми поврзани со наставата и образованието.